Den internasjonale fjellredningskommisjonen

Lurer du på hvem som lager internasjonale anbefalinger om fremgraving eller resuscitering av skredtatte? Da er stikkordet IKAR, den internasjonale fjellredningskommisjonen.

Publisert 13.11.2013 kl. 01:25 av Øyvind Thomassen

IKAR er forkortelsen på tysk for Internationale Kommission fur Alpines Rettungswesen. På  fransk er forkortelsen CISA (Commision Internationale de Sauvetage Alpin) og på engelsk ICAR (International Commision for Alpine Rescue)

IKAR er et forum med representanter fra over 30 land. Organisasjonen er delt i fire kommisjoner; luft-, bakkerednings-, snøskred- og den medisinske kommisjonen. Delegater fra alle medlemslandene møtes en gang i året for arbeid og møter i kommisjonene. På disse konferansene diskuteres faglige problemstillinger og de ulike landene presenterer erfaringer og kasuistikker som har overføringsverdi til de andre representantene. Det gjennomføres også konsensusprosesser der retningslinjer og allgoritmer blir laget og godkjent. Representantene tar med seg det nyeste innen faget hjem til sine respektive land og presenterer og implementerer endringer i de nasjonale retningslinjene.

I Norge er det Røde Kors Hjelpekorps som kan stille med delegater. Sven Christjar Skaiaa og Øyvind Thomassen fra Norsk Fjellmedisinsk Selskap representerer Røde Kors Hjelpekorps fra Norge i den medisinske kommisjonen. Hvert år arrangerer Røde Kors Hjelpekorps et ettermøte der representantene fra de ulike kommisjonene presenterer siste nytt fra årets IKAR møte.

Les mer om det norske IKAR-arbeidet her 

Tilbake

Siste nyheter

Nyheter

Fjellmedisinkurset 2018 - kurset er dessverre fullt!

Norsk Fjellmedisinsk Selskap (NFS) har den glede a [...] Les mer »

Fjellmedisinkurs 2018

I mange år tidligere har Norsk Fjellmedisins [...] Les mer »

Fjellmedisinkurs 2016

Fjellmedisinkurset 2016 er beklageligvis dessverre [...] Les mer »

Søt sårbehanding i bushen

Fjellmedisin handler om å bruke kunnskap, ko [...] Les mer »

Fjellmedisinkurset 2014 på Trysil

Norsk Fjellmedisinsk Selskap (NFS) inviterer til k [...] Les mer »