Fjellmedisinkurs 2016

Fjellmedisinkurset 2016 er beklageligvis dessverre avlyst. Håper på nye muligheter ved en fremtidig anledning.

ScanDiMM 2016

Norsk Fjellmedisinsk Selskap kjører i gang nytt ScanDiMM-kurs nå i 2016.

Søknadsfristen er 15.mai 2016, og introkurset blir i 10.-16.september på Röe Gård i Bohuslän.

Les mer her

 

Søt sårbehanding i bushen

Fjellmedisin handler om å bruke kunnskap, kompetanse og kreativitet til å oppnå det du ville gjort i et sykehus eller urbant behandlingsmiljø i et helt annet miljø og med helt andre ressurser.

Når vi i Norge tenker på fjellmedisin tenker vi gjerne hvite vidder og høye fjell, men fjellmedisin kan også være helt andre ting. I ressursfattige deler av verden vil det vi kaller "fjellmedisinske løsninger" kanskje være mer eller mindre de eneste løsningene som funker på grunn av mangel på utstyr og mangel på kvalifisert personellstøtte. Da gjelder det å tenke kreativt.

 

Fjellmedisinkurset 2014 på Trysil

Norsk Fjellmedisinsk Selskap (NFS) inviterer til kurshelg i fjellmedisin ved Radisson Blu Resort Trysil. Dette er et kurs for deg som ønsker mer kunnskap innen fjellmedisin. Kurset er i første rekke egnet for deg som har grunnferdigheter om førstehjelp, og er spesielt rettet mot helsepersonell, instruktører, turledere, redningspersonell og veiledere innen fjellsport. Kurset vil være en kombinasjon av foredrag innendørs og øving i praktiske ferdigheter i mindre grupper. På lørdagskvelden vil det være en festmiddag etterfulgt av fjellmedisinsk kåseri.

Mer informasjon

 

Bli kjent med folkene bak Norsk Fjellmedisinsk Selskap

Nettsiden fjellmedisin.no er i utvikling, og vi kan nå presentere kanskje tidenes mest utfyllende presentasjon av NFS sitt styre, samt personene i redaksjonen bak nettsidene.

Ta turen til fanen "Om oss" og bli bedre kjent med ansiktene bak NFS!

 

Medisindamene

Spennende dokumentar på NRK1 onsdag 14. mai 2014, kl.21.40.

Fattigjenta Sudha fra Kathmandu i Nepal ble lege mot alle odds. De norske Everest klatrerne fra 1985 Ola Einang og Bjørn Myrer Lund var med å legge til rette utdanningen for Sudha. Sammen med den norske sykepleieren og klatreren Solvor Småkasin har de startet organisasjonen Medical Aid Mountaineering, som har som formål å inspirere andre til å gi førstehjelp og veiledning til lokalbefolkningen underveis på trekking og ekspedisjoner.

I dokumentaren Medisindamene blir vi bla med på en 2 måneders ekspedisjon som kombinerer medisinsk hjelp til lokalbefolkningen og klatring. Dokumentaren handler om Sudha og Solvor, mennesker de møter, storslått natur og hvordan ekspedisjonen endrer fokus når en av de norske klatrerne blir livstruende skadet. 

Filmen kan også sees i NRK Nett-TV.

 

ScanDiMM 2014

Informasjon og søknadskjema for Scandinavian Diploma in Mountain Medicine (ScanDiMM) med oppstart 2014.

 

Vellykket fjellmedisinkurs

Årets Fjellmedisinske happening gikk av stabelen en stormfull helg i overgangen til desember. Været hindret likevel ikke 110 forventningsfulle deltagere fra å komme seg til Ustaoset denne helgen.

 

Den internasjonale fjellredningskommisjonen

Lurer du på hvem som lager internasjonale anbefalinger om fremgraving eller resuscitering av skredtatte? Da er stikkordet IKAR, den internasjonale fjellredningskommisjonen.

 
 

Nyhetsidene

På nyhetsidene vil vi legge ut nyheter innen forskning, fagutvikling og fjellmedisin i media.

Ta kontakt med oss dersom du ønsker å skrive eller har saker du gjerne vil dele i det fjellmedisinske miljøet